Ostali sportovi

Zenički modelar nakon svjetske osvojio i titulu evropskog prvaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prošle sedmice od 22. do 26. jula u Rumuniji u gradu Simeria održano je evropsko prvenstvo aero modelara, slobodno letećih modela (free flight), kategorijama jedrilica, gumenjaka i penjača (F1A, F1B i F1C).

Na takmičenju su učestvovali modelari iz 27 država a među njima i modelari iz Bosne i Hercegovine.

Darijo Jermol, prošlogodišnji svjetski prvak i nekadačnji član Aero kluba Zenica, osvojio je evropsko prvenstvo i postao novi evropski prvak.

On je u veoma jakoj konkurenciji, u kojoj je učestvovalo 40 takmičara u klasi F1C, iz cijele evrope izvojevao pobjedu i osvojio titulu evropskog prvaka.

“Radujemo se Darijevom uspjehu i upućujemo mu iskrene čestitke ispred svih članova Aero kluba Zenica”, poručuju iz zeničkog kluba.

Na vom takmičenju je učestvovala i reprezentacija Bosne i Hercegovine koju su predstavljali modelari iz aero kluba Visoko i Banja luke.

U kategoriji jedrilica (F1A) reprezentaciju Bosne i Hercegovine su sačinjavali Edin Šahinović, Elmin Kerko i Srđan Vranješ dok su u kategoriji modela na pogon gumom (F1B) Faruk Čabaravdić, Haris Jusufbašić i Malik Čabaravić.

Milivoje Nedić koji je trebao biti član reprezentacije BiH u kategoriji (F1B) je iz zdravstvenih razloga morao odusati od takmičenja.

Takmičari Aero kluba Zenica su se veoma dobro borili i dobro plasirali, a posebno treba istaći Harisa Jusufbašića koji je tek nakon fly off-a zauzeo 26 mjesto od 70 takmičara.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno